Gelukkig ouderschap!
Als ouder is het je grootste wens om je kinderen te begeleiden en ondersteunen bij de drempels en uitdagingen die zij tegenkomen tijdens het opgroeien. We wensen dat ze kunnen opgroeien tot sterke individuen die vol zelfvertrouwen in het leven staan en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Maar je bent niet alleen ouder, je bent ook nog partner, werknemer, collega, familie, vriend en een individu met eigen verlangens. De grootste uitdaging als ouder is om hierin de balans en verbinding en harmonie te (her)vinden en op zoek te gaan naar een nieuwe balans.
Balans
Deze balans vinden vraagt om persoonlijk leiderschap waarin je op zoek gaat naar hoe jij in verbinding met jezelf, je partner en je kinderen je verlangens kunt voorleven en je ideeën over goed ouderschap kunt ontplooien. Dit is niet altijd even gemakkelijk zeker als de ontwikkeling of het gedrag van je kind niet verloopt zoals beschreven in de boekjes. Veel ouders ervaren het ouderschap dan ook niet altijd als gemakkelijk en lopen regelmatig aan tegen gevoelens van
- frustratie,
- machteloosheid,
- zorgen,
- het gevoel meer tijd voor zichzelf nodig te hebben,
- het gevoel alleen maar politieagentje te moeten spelen,
- stress op het werk omdat het thuis niet lekker loopt,
- niet meer kunnen genieten van de dingen die er echt toe doen,
- onbegrip van of jegens de partner.
Voor ouders die tegen één of meer van bovenstaande dingen aanlopen kunnen wij wat betekenen.
Overbelasting en machteloosheid
Ouders van kinderen met gedragsproblemen, een stoornis in de ontwikkeling of diagnose lopen vaker tegen gevoelens van overbelasting en machteloosheid aan dan ouders van kinderen zonder diagnose. Daarbij lopen zij ook regelmatig aan tegen onbegrip van familie, vrienden en specialisten die gevoelens van onzekerheid bagatelliseren of problemen waar je tegenaan loopt niet serieus nemen of niet begrijpen. Wanneer je stappen wilt nemen voor de juiste begeleiding van je kind loop je tegen regels, wachttijden en maatschappelijke bureaucratie aan. Gevoelens van onzekerheid, weerstand en onbegrip nemen de overhand en blijf daarin dan maar je balans en geluksgevoel behouden. Want je bent immers ook nog steeds die gelukkige en liefdevolle ouder!
Coaching
In onze coaching bieden wij geen kant en klaar lijstje met tips die ouders kunnen uitvoeren om de ‘problemen’ waar ze tegenaan lopen op te lossen. Wij gaan het hebben over waar de ouder tegenaan loopt en hoe de ouder zichzelf in die situatie zou willen ervaren. Welke gevoelens komen ze tegen en hoe kunnen ze deze herkennen en de regie terugpakken. We begeleiden je in je persoonlijk leiderschap hierin. Van hieruit worden stappen gezet om die bewuste en liefdevolle ouder te kunnen zijn die bij machte is, ook als het even niet voorspoedig gaat.
Daarnaast kunnen wij vanuit onze ervaring en deskundigheid helpen om de juiste wegen te bewandelen en te bekijken op welke financiële tegemoetkomingen je recht hebt.
Werkwijze
We starten met een kosteloos en vrijblijvend intake-gesprek. Na de intake maken wij een begeleidingsplan waarin we de persoonlijke thema’s en wensen opnemen. Als we een samenwerking aangaan dan is er wekelijkse/ twee-wekelijkse begeleiding, face-to-face of online. De ouder krijgt na elk gesprek handvatten mee die praktisch worden ingezet en waar gezamenlijk op wordt gereflecteerd in de begeleidingsgesprekken. Zo maakt de ouder zich het geleerde echt eigen en worden veranderingen blijvend en vanzelfsprekend.
Voor meer informatie neem contact met ons op; contact@mi-mannaz.nl