Oudercoaching

Coaching voor ouders met kinderen met een diagnose zoals autisme, adhd, TOS, hoogbegaafdheid

Veel ouders ervaren het ouderschap niet altijd als makkelijk en lopen regelmatig aan tegen gevoelens van 

  • frustratie, 

  • machteloosheid, 

  • zorgen (over een kind met een diagnose), 

  • het gevoel meer tijd voor zichzelf nodig te hebben,

  • het gevoel alleen maar politieagentje te moeten spelen,

  • stress op het werk omdat het thuis niet lekker loopt,

  • niet meer kunnen genieten van de dingen die er echt toe doen.

Voor ouders die tegen één of meer van bovenstaande dingen aanlopen kunnen wij wat betekenen. Ouders van kinderen met een diagnose lopen vaker tegen gevoelens van overbelasting en machteloosheid aan dan ouders van kinderen zonder diagnose. 

In onze coaching bieden wij geen kant en klaar lijstje met tips die ouders kunnen uitvoeren om de ‘problemen’ waar ze tegenaan lopen op te lossen. Wij gaan het hebben over waar de ouder tegenaan loopt en hoe de ouder zichzelf in die situatie zou willen ervaren. Welke gevoelens komen ze tegen en hoe kunnen ze deze herkennen en de regie terugpakken. Van hieruit worden stappen gezet om die bewuste en liefdevolle ouder te kunnen zijn die bij machte is, ook als het even niet voorspoedig gaat.

 

Werkwijze

We starten met een kosteloos en vrijblijvend intake-gesprek. Als we een samenwerking aangaan dan is er wekelijkse/ twee-wekelijkse begeleiding, face-to-face of online. De ouder krijgt na elk gesprek handvatten mee die praktisch worden ingezet en waar gezamenlijk op wordt gereflecteerd in de begeleidingsgesprekken. Zo maakt de ouder zich het geleerde echt eigen en worden veranderingen blijvend en vanzelfsprekend.

 

Professionele cultuur

Als structuren niet duidelijk zijn en er veel onderliggende zaken meespelen waardoor het team niet goed kan functioneren, kan MI-Mannaz het team coachen naar een professionele cultuur.
 
 
 

Burn out - burn in

MI-Mannaz kan werknemers met een burn out coachen naar evenwicht en balans.
In de elektronica staat burn in voor het proefdraaien van een systeem. Eventuele problemen worden zo tijdig opgespoord. Onze trainingen kunnen ook preventief ingezet worden om stressgerelateerde klachten bij werknemers te voorkomen.

Pensionering

Werknemers die met pensioen gaan staan op een belangrijk punt van hun leven. Zij gaan een nieuwe fase in die vraagt om herdefiniëring op veel levensgebieden. Hierin kan MI-Mannaz begeleiden.