Over MI-Mannaz

MI

MI is ontstaan uit Michelle en Irene, de voorletters van de bedenkers van de MI-methodiek.  MI staat ook voor het engelse ‘me’ wat naar het Nederlands vertaald mij of ik betekent en aansluit bij onze visie dat je invloed hebt op je eigen geluk. 

Mannaz

De naam Mannaz geeft onze visie op coaching weer en staat in relatie tot de oorsprong van onze (coach)omgeving: de natuur van Wieringen, het (voormalig) ‘geheime viking eiland’. 

De rune Mannaz betekent mens, man of mensheid. Mannus was voor de Germanen de eerste mens en staat voor ons dus symbool voor het nieuwe begin waar je altijd voor kunt kiezen. Het Mannaz-teken bestaat uit twee gespiegelde Wunjo-tekens. Dit wijst naar dat mensen als spiegels fungeren voor elkaar.  De ander is een spiegel voor je gedrag, gevoelens en gedachten. Mannaz staat voor zelfontplooiing, eenwording, het geloof en vertrouwen in de eigen kracht. Maar ook dat zowel de problemen als de oplossingen uit onszelf (het hele Zelf) komen.

MI- Mannaz verbindt de kracht van de vier elementen; vuur, water, aarde en lucht, aan persoonlijke ontwikkeling. De natuur en de kracht van de elementen helpen mensen in hun zoektocht naar hoe zij zichzelf willen ervaren. Vanuit de elementen worden verschillende aspecten in het leven belicht en van daaruit reiken wij handvatten aan om meer en meer invloed te kunnen pakken op het innerlijke (bewust)zijn

 

Irene

Eigenschappen: extravert, intuïtie, voelen en waarnemen.

Ik heb een scherp oog voor nieuwe mogelijkheden. Met mijn levensplezier en enthousiasme stimuleert ik andere mensen. Ik kan goed inschatten wat andere mensen nodig hebben en geef hen de waardering en hulp die ze nodig hebben. Mijn sterke kanten kan ik in MI-Mannaz optimaal benutten om mensen te stimuleren in hun ontwikkeling. Mijn scherpe oog voor nieuwe mogelijkheden is daarbij onmisbaar.

Sinds 2002 ben ik werkzaam in het onderwijs waarvan bijna 11 jaar als schoolleider en interim schoolleider. Sinds februari 2023 ben ik als onderwijsadviseur in dienst bij Edunamics.

De elementeigenschappen typeren mij vooral als een vuur- en watertype. De volgende kwaliteiten vanuit het vuur en watertype zijn kenmerkend voor mijn werkwijze:

Water-kwaliteiten: inlevingsvermogen, team-player, respectvol, behulpzaam, verbondenheid, betrokken, sympathiek.

Vuur-kwaliteiten: enthousiast, initiatiefrijk, gericht op vernieuwing, dynamisch, creatief, ondernemingsdrang, daadkrachtig en besluitvaardig.